Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић са амбасадорком Плугчиевом-Александровом: Бугарска ће помоћи Црној Гори на путу ка ЕУ

Објављено: 19.02.2019. 20:30 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Фото: Састанак предсједника Владе Душка Марковића и амбасадорке Републике Бугарске Меглене Иванове Плугчиеве-Александрове (27.8 МБ)



Бугарска је спремна да помогне Црној Гори да убрза напредак на путу европских интеграција како би остварила своје амбиције и постала наредна пуноправна чланица, саопштено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и новоименоване амбасадорке Републике Бугарске Меглене Иванове Плугчиеве-Александрове.

Досадашњи резултати Црне Горе на путу ка ЕУ су оцијењени позитивним, а премијер Марковић је истакао да ћемо наставити предано да радимо на испуњавању наше агенде без обзира на предстојеће европске изборе и остале изазове са којима се Унија суочава.

„Бугарска је за вријеме предсједавања ЕУ урадила много за Црну Гору и цио Западни Балкан. Регион је постао видљив у Европској унији“, казао је предсједник Марковић.

Он је истакао да одличне билатералне односе треба оплеменити јачом економском сарадњом и у том контексту истакао заинтересованост Црне Горе за унапређење односа у области инфраструктуре, енергетике, туризма.

Заједнички је констатована потреба успостављања авио линија између Црне Горе и Бугарске. Предсједник Марковић је у том контексту поменуо и значај валоризације аеродрома на чему Влада предано ради.

Амбасадорка Бугарске је истакла подршку њене земље пројекту успостављања Института за одрживе технологије, по моделу ЦЕРН-а. Оцијењено је да би тај Институт био од великог значаја за цио регион Југоисточне Европе.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?