Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нухоџић у Анкари: Криминалци и бјегунци од правде неће моћи да нађу уточиште нити у Црној Гори нити у Турској

Објављено: 21.02.2019. 22:46 Аутор: МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
Služba za odnose s javnošćuМинистар унутрашњих послова Црне Горе Мевлудин Нухоџић данас се у Анкари састао са министром унутрашњих послова Републике Турске Сулејманом Сојлуом.

Оцијењено је да је састанак потврда квалитетних билатералних односа и пријатељства које постоји међу двијема државама.

Министар Нухоџић је нагласио да је за успјешну борбу против свих облика криминала потребна интензивна и континуирана сарадња и размјена информација.

„Наш задатак је да, заједничким акцијама црногорске и турске полиције, пошаљемо поруку да сваки криминалац, сваки бјегунац од правде, зна да неће моћи да нађе уточиште нити у Црној Гори нити у Турској“, навео је министар Нухоџић.

Исказујући задовољство сарадњом и пријатељским односима двије државе, Нухоџић се захвалио на помоћи коју Турска пружа у дијелу специјалистичких обука и едукација црногорских полицајаца. Изразио је увјерење да ће данашњи сусрет бити додатан подстицај даљем јачању сарадње министарстава унутрашњих послова Црне Горе и Републике Турске.

Министар Сојлу навео је да је на састанку договорено унапређење сарадње два министарства у области полицијских послова и изразио захвалност Црној Гори на подршци у борби против илегалних миграција, кријумчарења, организованог криминала и тероризма.

„Данашњи састанак је круна добре сарадње и пријатељства Републике Турске и Црне Горе. Чланство Црне Горе у НАТО-у је од изузетне важности и, управо зато, намјера наша два министарства је да додатно унаприједимо сарадњу и заједничким снагама се супротставимо свим безбједносним изазовима и пријетњама“, рекао је турски министар.

„Стабилност и даљи развој земаља Западног Балкана је јако важна за Турску. Црну Гору доживљавамо као примјер мултиетничког и мултивјерског склада, имајући у виду да у Црној Гори живе припадници различитих вјера и нација“, рекао је Сојлу и додао да предсједник Републике Турске Реџеп Тајип Ердоган намјерава да у скоријем периоду посјети нашу земљу.

Након билатералног сусрета, министар унутрашњих послова Црне Горе Мевлудин Нухоџић и министар унутрашњих послова Републике Турске Сулејман Сојлу потписали су Споразум о сарадњи и узајамној помоћи у области ванредних ситуација. „Овај споразум је потврда обостране спремности на солидарност и сарадњу наше двије пријатељске државе“, истакао је министар Нухоџић.

Подсјећамо, министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић јуче је учествовао на конференцији Будимпешта процеса „Партнерство за миграције земаља путева свиле“ у Истанбулу, чији домаћин је било Министарство унутрашњих послова Републике Турске.

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?