Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са делегацијом НЛБ: Црна Гора има подстицајан амбијент за пословање банака

Објављено: 22.02.2019. 20:30 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošću


Црна Гора има подстицајан инвестициони амбијент, а све већи прилив директних страних инвестиција и увећан Капитални буџет чине добар амбијент за пословање банака, оцијенио је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић на састанку са делегацијом НЛБ банке, предвођеном предсједником Одбора директора НЛБ у Црној Гори Арчибалдом Кремшером.

Премијер Марковић је указао на одличне резултате у области економске политике у претходне двије године који се огледају у економском расту од око 4,5 одсто, смањењу буџетског дефицита, стабилизацији јавних финансија, отварању нових радних мјеста и смањењу незапослености за преко пет одсто.

„У наредном периоду ћемо радити на снажној инвестиционој активности у туризму, пољопривреди, енергетици, а посебно у области развоја инфраструктуре. Вјерујем да ће и банке у овоме видјети своју шансу за развој“, казао је предсједник Марковић.

Саговорници су се сагласили да је за инвеститоре важно имати добар и предвидљив пословни амбијент као и поуздан правни систем.

Кремшер је истакао да је његова банка веома успјешно пословала претходне године, представио је даље развојне планове НЛБ групе за Црну Гору, а састанак је био прилика и да се разговара о отвореним питањима.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?