Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић отворио у Бијелом Пољу нову фабрику минералне воде „Рада“: Није ово дневна политика, већ озбиљна стратегија развоја ЦГ и њеног Сјевера

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
  
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић отворио је у Бијелом Пољу нову фабрику природне минералне воде „Рада“ и том приликом поручио да је ријеч о фабрици која ће доприносити расту наше економије и производњи која ће супституисати увоз кисјеле воде у вриједности од близу осам милиона еура, те ће новац остајати у нашем привредном систему и доприносити развоју и бољем стандарду као и да Влада показује овим чиним да отвара нова, квалитетна и одржива радна мјеста и валоризује издашне природне потенцијале.

„Прије нешто више од двије године у разговору са радницима обећао сам да ћемо наћи начина да им исплатимо неисплаћене зараде, повежемо радни стаж и обезбиједимо отпремнине. Али исто тако да ће држава урадити све да пронађе инвеститора и покрене производњу. Осјећао сам тада да ми не вјерују; није вјеровала вјероватно ни бјелопољска јавност. Ова Влада је уступила своје потраживање од 280 хиљада еура ради исплате зарада и отпремнина радницима, истовремено обезбиједила и 576 хиљада еура ради повезивања стажа бившим запосленим радницима Бјеласица Раде“ – рекао је премијер. Додао је да је читав пројекат оплеменила компанија Wатер Гроуп из Колашина и то не само уложеним новцем, него и својим мотивом, ентузијазмом, способношћу и знањем.


„Вођени тиме, подигли су ову фабрику, покренули производњу ослоњену на најсавременијој опреми и технологији. Желим да им се захвалим и честитам. Пред нама је нова фабрика која ће доприносити расту наше економије. Производња захваљујући којој, на темељима традиције некадашње РАДЕ, отварамо нова, квалитетна и одржива радна мјеста. И додатно – валоризујемо издашне природне потенцијале које посједује овај крај. Овом производњом супституишемо увоз кисјеле воде у вриједности од близу осам милиона еура, и тај новац остаје у нашем привредном систему и доприноси развоју и бољем стандарду“ – рекао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић.

Премијер је рекао да је Влада током претходне двије године показала и најупорнијим критичарима да може и достићи и надмашити очекиване стопе економског раста.

„Показали смо да их можемо одржати на високом нивоу, и да оне нијесу дошле као производ тренутка или среће. ... Активности које реализујемо далеко надилазе дневно-политичке најаве. Желим да кажем онима који ни данас не вјерују – није ово дневна политика, већ озбиљна стратегија развоја Црне Горе и њеног Сјевера“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић поручиврши да ће сваки привредник и предузетник који жели и може да инвестира има у овој Влади поузданог партнера.
   
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
     
Свечаном отварању фабрике присуствовали су: потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем и министар пољопривреде и руралног развоја Милутин Симовић, министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић, предсједник општине Бијело Поље Петар Смоловић и предсједник Привредне коморе Црне Горе Властимир Голубовић.

Некадашњи бјелопољски гигант, чија је репутација квалитета превазилазила границе Црне Горе, враћа се на домаће тржиште са старим квалитетом, али новим визуелним идентитетом. У обнову фабрике и припадајуће инфраструктуре уложена су четири милиона еура.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ И WАТЕР ГРОУП Д.О.О.


  
                              
   
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?