Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Европског суда Раимонди одао признање Влади на принципијелном и досљедном извршавању пресуда Европског суда

Објављено: 01.03.2019. 18:41 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Služba za odnose s javnošću
  

Поносни смо да се Црна Гора данас у Европи наводи као узор одговорног и досљедног извршавања пресуда Европског суда за људска права, навео је потпредсједник Владе Зоран Пажин током сусрета у Подгорици са предсједником Европског суда за људска права Гвидом Раимондијем.

Потпредсједник Пажин је оцијенио да је Црна Гора свјесна велике цивилизацијске привилегије и одговорности да, као чланица Савјета Европе, обезбјеђује својим грађанима највиши степен заштите људских права и слобода, гарантован Европском конвенцијом за људска права.

Потпредсједник је изразио задовољство оцјеном Европског суда да у Црној Гори нема систематског кршења људских права. Нагласио је да ће Црна Гора наставити да благовремено, савјесно и уредно спроводи све пресуде Европског суда, које доживљава као шансу за даљи развој домаћег правног поретка, промоцију и снажење људских права и слобода црногорских грађана.

Потпредсједник је указао да црногорске институције поклањају пуну пажњу примјени стандарда Европске конвенције на националном нивоу, уз подсјећање на налаз Европске комисије, из посљедњег извјештаја о напретку, да је Црна Гора осигурала добар ниво сарадње са Европским судом.

Предсједник Европског суда Раимонди је поздравио искрену посвећеност Црне Горе поштовању високих стандарда заштите људских права и слобода и одао признање Влади на принципијелном и досљедном извршавању свих пресуда Европског суда за људска права. Предсједник Раимонди је такође нагласио да је квалитетан дијалог који Европски суд остварује са црногорским судовима од суштинског значаја за јачање националног правног система.

Предсједник Европског суда за људска права Гвидо Раимонди борави у званичној посјети Црној Гори током које су уприличени сусрети са највишим званичницима судске и извршне власти, као и представницима академске заједнице.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?