Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић разговарао са предсједником ЕХФ Видерером: ЦГ спремна на суорганизацију Свјетског рукоментног првенства за жене 2022. године

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

    
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је предсједника Европске рукометне федерације (ЕХФ) Михаела Видерера.

На састанку је било ријечи о Свјетском рукоментном првенству за жене које би требало да буде одржано 2022. године у три државе – Црној Гори, Словенији и Македонији.

Премијер Марковић је упознао госта са стратешким политикама наше Владе међу којима је једна од најзначајнијих даљи развој спорта уз афирмацију врхунских спортиста и њихових резултата као и унапређење спортске инфраструктуре широм земље.

Закључено је да је Црна Гора у склопу даље подршке врхунском спорту и промоцији државе предузела адекватне кораке на организацији овог такмичења уз драгоцјену подршку Европске рукометне федерације.

У том контексту било је ријечи и о потреби да у Главном граду буде изграђена мултифункционална сала за спортове, али и одржавање концерата и друге намјене. Закључено је да би нови објекат представљао важну карику у даљем афирмисању спорта али и важан додатни садржај у туристичкој понуди Црне Горе и Главног града, о чему ће одлука бити донијета на основу адекватних анализа Министарства спорта и младих и других надлежних органа.

Састанку су присуствовали министар спорта и младих Никола Јановић, потпредсједник Европске рукометне федерације Предраг Бошковић и предсједник Рукометног савеза Црне Горе Петар Каписода.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?