Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Због нелегалне градње започело извршење Рјешења о рушењу објекта у Бару - Простор је један од најважнијих ресурса државе који се мора штитити

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
У насељу Паљушково у Бару 05. марта 2019. године започело је спровођење административног извршења Рјешења о рушењу објеката, донијетог 14. фебрауара, које се односи се на три изграђене етаже.

Инспектори урбанистичко грађевинске инспекције су по службеној дужности започели надзор над овим објектом 22. јануара ове године, када је констатовано да је инвеститор саградио сутерен и започео изградњу приземља. Инспектор је, поштујући процедуру и Закон о управном поступку, покушао да ступи у контакт са странком и да јој могућност изјашњења на записник, али се странка није одазвала позиву. Након тога је донијето Рјешење о забрани извођења радова инвеститору. 

Контролним инспекцијским прегледом терена, утврђено је да инвеститор не поштује забрану градње већ да се радови на изградњи објекта настављају, због чега је 14. фебруара донијето Рјешење о рушењу. Ово рјешење односи се на три изграђене етаже објекта. Извршење је било заказано први пут за 27. фебрауар, међутим инспекцији је био онемогућен прилаз објекту због чега је тражена асистенција полиције, па се административном извршењу Рјешења приступило јуче, такође уз асистенцију полиције. 

Напомињемо да није тачан навод да се рушење извршава у тренутку док се чека грађевинска дозвола, будући да по Закону о планирању простора и изградњи објеката само сложени инжењерски објекти морају имати грађевинску дозволу (нпр. градња далековода, путева и сл.) Дакле, инвеститори су дужни да пријаве градњу уз сву документацију предвиђену Законом, а непријављивање градње, као у наведеном случају, јесте кривично дјело. 

Овом приликом желимо да обавијестимо јавност да је послије два неуспјешна тендера за одабир правног лица које ће спроводити административна извршења, Министарство одрживог развоја и туризма успјешно спровело трећи тендер и склопило Уговор, те да су обезбијеђена средства из буџета за ове активности. 

Министарство одрживог развоја и туризма / Служба за односе с јавношћу Владе Црне Горе




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?