Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са породицама отетих у Штрпцима: Влада ће радити на свим отвореним питањима укључујући и конкретну помоћ породицама жртава

Објављено: 06.03.2019. 19:42 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
                 
                 
Страдање недужних грађана у Штрпцима 1993. године обавезује Владу Црне Горе да у дијелу својих надлежности ради на свим отвореним питањима, а паралелно са тим, и на стварању услова за институционалну помоћ породицама жртава.

Предсједник Марковић је казао да ће се и у оквиру његовог Кабинета радити на питањима на која су му указали представници родбине жртава. Она се односе на унапређење положаја њихових породица као и на формирање Истраживачко-документационог центра који би се детаљније бавио прикупљањем релевантних чињеница не само о овом, већ и о свим осталим случајевима са елементима ратних злочина, повезаних са Црном Гором.

Такође, договорено је да се интензивирају активности како би било настављено трагање за посмртним остацима жртава. Саговорници су се сагласили и о неопходности праћења судских процеса који се за овај злочин воде у Србији и Босни и Херцеговини.

Представници родбине отетих у Штрпцима, Мирсад Растодер, Рагип Личина, Елифа Бакија као и адвокат Велија Мурић, захвалили су предсједнику Марковићу на пријему и изразили наду да ће најављене активности допринијети правди и пружити утјеху породицама.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?