Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са предсједником Грчке Павлопулосом: Црна Гора је држава европских вриједности

Објављено: 08.03.2019. 14:19 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Црна Гора је држава европских вриједности и највише је напредовала на путу ка ЕУ у односу на остале земље Западног Балкана, оцијенио је предсједник Грчке Прокопис Павлопулос синоћ током радне вечере са предсједником Владе Црне Горе Душком Марковићем.

Предсједник Павлопулос је казао да Црна Гора може рачунати на Грчку и сву њену помоћ у даљем наставку интеграционог процеса. Оцијенио је да на том путу Европа мора остати привлачна са снажном европском перспективом за регион Западног Балкана.

Захваливши на досадшњем партнерству, пријатељству те подршци Црној Гори у остварењу њене визије развоја, премијер Марковић је указао на добре резултате остварене у економској политици у претходне двије године. Истакао је успјех у спровођењу финансијске консолидације и стабилизацији јавних финансија, смањењу незапослености а указао је и на економски раст по стопи од преко 4,5 одсто.

“План је да 2020. године уђемо у буџетски суфицит као и да смањимо ниво јавног дуга”, казао је предсједник Владе Црне Горе.

Саговорници су се сагласили и да постоји доста простора за јачање економских односа, посебно у областима туризма и енергетике, у којој Црна Гора има изузетне развојне потенцијале.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?