Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер примио делегацију Међународне организације рада: Црна Гора у сарадњи са социјалним партнерима примјер у региону

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је замјеника генералног директора Међународне организације рада и регионалног директора за Европу и Централну Азију Хајнца Колера.

Заједнички је оцијењено да је сарадња Владе Црне Горе и Међународне организације рада, која ове године обиљежава стотину година постојања, квалитетна и садржајна те да је дијалог Владе Црне Горе и социјалних партнера примјер осталим државама нашег региона.

„У овој Влади имате одговорног партнера“ – рекао је премијер Душко Марковић. У том контексту посебно је истакао квалитетан социјални дијалог који је током мандата ове Владе продубљен. „Уз залагање министра Кемала Пуришића више разговарамо и боље се разумијемо“ – рекао је предсједник Владе.

Премијер је информисао саговорнике о одличним резултатима Владине економске политике који укључује значајан раст буџетских прихода, висок ниво квалитетних страних инвестиција, рекордне туристичке сезоне и економски раст међу највишима у Европи. Захваљујући томе, закључио је предсједник Марковић, у нашој земљи је отворено око 11.000 нових радних мјеста.

Захваливши се Међународној организацији рада на сарадњи предсједник Владе је оцијенио да партнерски однос поспјешује успјешну реализацију заједничких циљева – остварања права на рад и запошљавање и јачање социјалне заштите и социјалног дијалога.

Током састанка предсједнику Владе Црне Горе уручен је позив на Међународну конференцију рада која ће бити одржана у јуну ове године.

Састанку су присуствовали и министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић и директор Регионалне канцеларије Међународне организације рада за земље Централне и Источне Европе Маркус Пилгрим.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?