Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић примио предсједника ЦРБЦ-а Ду Феија: Приоритетна дионица Аутопута биће завршена средином 2020, нађена рјешења за отворена питања

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Видео: Премијер Душко Марковић примио предсједника ЦРБЦ-а Ду Феија - кадрови

Фото: Премијер Душко Марковић примио предсједника ЦРБЦ-а Ду Феија (22,4 МБ)

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је делегацију ЦРБЦ-а на челу са предсједником компаније Ду Феијем.

Констатовано је да радови на приоритетној дионици Смоковац – Увач Матешево Аутопута Бар – Бољаре добро напредују те да нема никаквих дилема да ће прва дионица највећег инфраструктурног пројекта у новијој историји Црне Горе бити завршена до средине наредне године.

На састанку су нађена рјешења и за сва отворена питања у вези са приоритетном дионицом.

Исказавши задовољство обављеним радовима предсједник Марковић је оцијенио да је ријеч о пројекту који не представља само грађевински подвиг већ потврђује и пријатељство и учвршћује везе Црне Горе и Народне Републике Кине.

Предсједник ЦРБЦ-а се захвалио на континуираној подршци напорима компаније и исказао спремност за наставак сарадње са Црном Гором изградњом осталих дионица Аутопута и то непосредно по завршетку приоритетне дионице. Премијер Марковић је у вези са тим информисао саговорника да очекује да Предлог закона о јавно-приватном партнерству ускоро прође процедуру у Влади и буде прослијеђен Скупштини. Након усвајања – рекао је предсједник Владе – биће створене нормативне претпоставке за транспарентно покретање одговарајућих јавних процедура за градњу наредних дионица.

Састанку су присуствовали амбасадор НР Кине у Црној Гори Лиу Јин, генерални менаџер ЦРБЦ-а за Централну и Источну Европу Жанг Ћиаојуан и генерални менаџер ЦРБЦ-а за Црну Гору Хеи Шићијанг са сарадницима.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?