Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић у Плаву: Влада обезбиједила милион еура више за Плав

Објављено: 15.03.2019. 19:50 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

  

Влада Црне Горе обезбиједила је милион еура више из државног буџета за општину Плав за 2019. годину, казао је предсједник Владе Душко Марковић на састанку са локалним руководством. 

“Дошао сам у Плав да бисмо мијењали ствари на боље и да би Плављани осјетили бенефите Владине политике регионалног развоја”, казао је предсједник Марковић. 

Премијер је указао на важност стабилизације локалних јавних финансија, али и указао на издашну подршку Владе како кроз директну буџетску подршку тако и кроз инвестиције из Капиталног буџета, који је највећи од обнове независности Црне Горе. Такође, премијер је саопштио да сјевер може очекивати значајне бенефите и од програма економског држављанства од којег ће средства бити коришћена за изградњу инфраструктуре у општинама на сјеверу. 

На састанку је саопштено да су у току бројни инфраструктурни пројекти вриједни преко 1,5 милиона еура, а посебно су важни милион еура вриједних пројекти дјечијег игралишта и спортских терена, као и реконструкција школе у Војном селу. 

Истакнут је значај путева Плав - Дечани, Плав - Богићевица, као и путног правца од Подгорице преко Диноше до Цијевне Затријебачке који ће приближити Плав централном и јужном дијелу државе, а који је вриједан 11 милиона еура. 

Заједнички је констатован значај ревитализације и заштите Плавског језера без којег се Плав не може развијати и искористити своје потенцијале. 

Предсједник опстине Плав Мирсад Барјактаревић је изразио задовољство посјетом, и позитивно оцијенио укупни допринос предсједника Владе развоју сјевера. 

“Ви сте пријатељ свих нас у локалним самоуправама и борац за развој Сјевера”, казао је предсједник Скупштине опстине Плав Шефкет Јеврић

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?