Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са амбасадором Адамом: Црна Гора је безбједна и стабилна држава

Објављено: 20.03.2019. 16:40 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
     

Црна Гора је снажно посвећена владавини права и на том пољу, а посебно у области борбе против организованог криминала и корупције, је остварен озбиљан напредак, казао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић на састанку са амбасадором Белгије у Црној Гори Конрадом Адамом.

„Посљедњих годину дана смо кренули у жесток обрачун са организованим криминалом, разбили смо криминалне групе и процесуирали њихове вође. Црна Гора је безбједна и стабилна држава“, казао је премијер Марковић и истакао да су институције спремне и способне да одговоре на све изазове.

Оцјењујући да је Црна Гора поуздан партнер у НАТО-у, амбасадор Адам је похвалио резултате на путу ка ЕУ и констатовао да је наша држава предводник у тој области.

Предсједник Владе је саговорника упознао са одличним резултатима економске политике у посљедње двије године, указујући на висок економски раст, смањење незапослености, буџетског дефицита као и на план за улазак у буџетски суфицит: „Кренули смо путем интензивног економског развоја који треба да допринесе бољем животу грађана“.

Политички билатерални односи Црне Горе и Белгије су оцијењени одличним, а заједнички је констатована потреба унапређења економских односа кроз потенцијале улагања у области туризма, пољопривреде, енергетике и инфраструктуре.
    
Саговорници су размијенили мишљења и о ситуацији у региону.
    
КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?