Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић одговарао на питања новинара: Размотрићемо примједбе на Предлог закона о измјенама и допунама Закона о тајности података

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
 
    
                                                                                                               
Влада Црне Горе размотриће примједбе на Предлог закона о измјенама и допунама Закона о тајности података и уколико се покажу основаним, Закон ћемо вратити у поновну процедуру и радити на њему испочетка, казао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић одговарајући на питања новинара у Скупштини Црне Горе након Премијерског сата.

„Регистровао сам то запажање, односно снажан приговор. Тај закон ће ускоро бити у парламентарном одбору. Видјећемо каква ће бити расправа у одбору. Нећемо ићи у Парламент са усвајањем закона док не разјаснимо сваки приговор и сваку чињеницу на коју се тај приговор ослања. Нема разлога то да радимо. Немамо шта да кријемо“, казао је предсједник Марковић.

На питање како коментарише изјаву предсједника Црне Горе Мила Ђукановић о томе да „Вијести“ и дио цивилног сектора стоје иза актуелних грађанских протеста, премијер Марковић је казао да предсједник Ђукановић има свој став о свим друштвено-политичким питањима у Црној Гори па и о томе.

„Заиста би било неукусно да ја или било ко тумачи тај његов став или од њега тражи аргументацију за то. Он је то урадио јавно, мислим да је то урадио коректно на јавној сцени на реномираном мјесту“, рекао је предсједник Марковић и додао да то говори да нема скривене агенде.

Он је казао да примјећује да „Вијести“ дају баш доста простора протестима и да, без намјере да критикује, указује на занемаривање актуелне друштвене, политичке и економске реалности. Указао је на чињеницу да се у Црној Гори редовно исплаћују плате, пензије, социјална давања, да се гради аутопут, врши еколошка санација у Бијелој. Премијер је рекао да нема ништа против протеста те да позива на дијалог и са организаторима грађанских протеста и са представницима политичке опозиције.

„Нисам задовољан да протести и садржај протеста добијају већи значај од онга што се ради у реалном политичком, економском и друштвеном животу Црне Горе, а посебно на питањима којима је посвећена Влада. То није критика, то је Ваше право и слобода али имамо и ми право да кажемо шта мислимо о томе“, казао је предсједник Марковић.

Упитан да прокоментарише оптужбе одбјеглог бизнисмена Душка Кнежевића, за којим је расписана црвена Интерполова потјерница, да је наводно 2012. године Агенција за националну безбједност прислушкивала америчку Амбасаду, предсједник Марковић је казао да је то дјечија прича.

„Црногорска Влада и црногорска држава има снажно партнерство сад САД свеукупно. Знао бих о томе да се то десило, да је црногорска Агенција прислушкивала америчку Амбасаду. То је дјечија прича“, рекао је премијер Марковић.

Он је додао да су промјене у Агенцији дошле у вријеме преузимања Владе од стране господина Лукшића који је желио да изврши кадровске промјене у сектору безбједности у цјелини.

„То је његово право. Тако да не могу то да повежем са тим и мислим да је то апсолутно нетачно“, рекао је премијер Марковић.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?