Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписан уговор за израду техничке документације и изградњу шестосједне жичаре и ски стаза на локалитету Жарски у Мојковцу

Влада Црне Горе потписала данас са подгоричким доо “Нови Волвокс” уговор о изради идејног рјешења, главног пројекта и изградњу шестосједне исклопиве жичаре “З4” на скијалишту Жарски у Мојковцу, по принципу “Пројектуј и изгради”.

У реализацију овог стратешког пројекта, Влада ће уложити девет милиона еура, у циљу наставка валоризације туристичких потенцијала и побољшања животног стандарда грађана, нарочито на Сјеверу.

Главни пројектант и произвођач опреме која ће бити монтирана на локалитету Жарски је италијанска компанија Леитнер, један од највећих произвођача жичара у свијету. Квалитет и стандард који Леитнер примјењује у својим пројектима препознати су у свим државама, тако да се њене жичаре данас налазе на најатрактивнијим свјетским скијалиштима. 

Рок за завршетак израде Идејног рјешења исклопиве шестосједне жичаре је два мјесеца од дана потписивања Уговора, израде Главног пројекта жичаре четири мјесеца од дана прихватања Идејног рјешења, а за завршетак изградње жичаре и ски стаза 12 мјесеци од дана увођења извођача у посао.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

ФОТО: ЖИЧАРА-ШЕСТОСЈЕД НА СКИЈАЛИШТУ КОЛАШИН 1600
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?