Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић: Присјећајући се недужних жртава и трагичних дешавања 1999. морамо бити свјесни важности јединства и слоге

Предсједник Владе Душко Марковић поручио је, поводом двадесете годишњице интервенције Сјеверноатлантског савеза, да Црна Гора данас, као независна држава, дио велике евроатлантске породице и будућа чланица Европске уније, о својој будућности одлучује сама, али да се са пијететом сјећа недужних жртава интервенције из времена када наша земља није имала контролу над дешавањима која су је окруживала.

„Навршава се двадесет година од интервенције Сјеверноатлантског савеза у Савезној Републици Југославији. Тада је на сјеверу Црне Горе, у Мурину, трагично страдало шест недужних цивила, међу њима и троје дјеце. Држава Црна Гора никада неће заборавити недужне жртве. Интервенцију Сјеверноатлантског савеза 1999. године, Црна Гора није жељела нити је до ње довела. Црна Гора је тада била дио друге државе и дио система у којем није имала контролу над дешавањима која су је окруживала“ – поручио је предсједник Владе у обраћању јавности.

Премијер Душко Марковић је рекао да уз изражавање пијетета према страдалима и присјећање на тешко вријеме упућује грађанима поруке за будућност.

„Данас је Црна Гора независна држава, која о својој будућности одлучује сама, која је дио велике евроатлантске породице и будућа чланица Европске уније. Наша земља већ припада Европи и њеним вриједностима – владавине права, грађанских и економских слобода и поштовања људског достојанства. Зато када се присјећамо ових трагичних дешавања, више него икада треба да смо свјесни важности јединства и слоге. Можемо имати различита мишљења, али очување наших темељних вриједности и солидарности међу нама су принципи који треба да нас подстичу да свакога дана доприносимо напретку наше земље“ – поручио је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић у обраћању јавности поводом двадесете годишњице интервенције Сјеверноатлантског савеза.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?