Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Јановић: Утакмица ЦГ-Енглеска је била празник спорта, заједно смо се веселили у земљи која истински живи мултиетничност и мултиконфесионалност

Министар спорта и младих Никола Јановић поручио је да се синоћна фудбалска утакмица Црна Гора – Енглеска, која је у нашој земљи доживљена као празник спорта, покушава представити као инцидентна, али да у нашој земљи никада није било и неће бити утемељења за расизам, шовинизам и национализам.

„Ако је група појединаца заиста послала недоличне поруке то најоштрије осуђујем у име Владе и Министарства спорта и младих и поручујем да за то у Црној Гори нема и не може бити ни оправдања ни разумијевања. Као бивши спортиста и сада као министар поручујем страној јавности да у мојој земљи никада није било и неће бити утемељења за расизам, шовинизам и национализам“ – рекао је министар Јановић.

Министар спорта је подсјетио да је Црна Гора грађански утемељена држава, једина која је прошла кроз страхоте деведесетих без рата на својој територији, једина у окружењу која истински и дубински вјековима живи мултиетничност и мултиконфесионалност.

„Наши клубови и наше репрезентације, наша Влада, наши градови и села и наше породице су тврђаве богатства наше различитости. Дух моје земље показала је карневалска атмосфера у којој су и ову утакмицу и претходне мечеве на улицама нашег Главног града заједно ишчекивали и домаћи и страни навијачи, аплаудирање химни и играчима гостујућег тима чак и када дају голове. И заједничко весеље након утакмице без најмањег инцидента“ – поручио је у изјави за јавност министар спорта и младих Никола Јановић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?