Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Савјет за приватизацију и капиталне пројекте овластио Тендерску комисију да са чешко-црногорским конзорцијумом започне преговоре о продаји Института „Др Симо Милошевић“

Савјет за приватизацију и капиталне пројекте, усвојио је данас, на XВИ сједници којом је предсједавао предсједник Савјета, предсједник Владе Душко Марковић, Извјештај Тендерске комисије за приватизацију о резултатима јавног тендера за продају 56,4806 одсто акцијског капитала Института за физикалну медицину, рехабилитацију и реуматологију „Др Симо Милошевић“ А.Д. Игало и овластио Тендерску комисију да са Понуђачем – конзорцијумом који чине чешка компанија Пхилиберт.а.с. и црногорска Виле Олива д.о.о започне преговоре о закључењу уговора о продаји.

Понуђена цијена за акције је 10 милиона еура, док инвестициони програм износи 27.944.380 еура (реконструкција и модернизација објеката, унапређење услуга и даљи развој туристичких и медицинских кадрова). Тендером је предвиђено и да у уговор буде инкорпорирана изјава Понуђача о безусловном прихватању поштовања услова постојећих Колективних уговора (Општег, Гранског и Колективног уговора код послодавца), као и изјаву да неће затражити њихову измјену у периоду од најмање три године од Дана затварања трансакције.

Јавни позив за продају објављен је 16. октобра 2018. године са роком за достављање понуда до 14. јануара 2019. године до 12:00 часова. Тендерску документацију су откупила три субјекта, али је, како је саопштено на дан истека рока, понуду доставио само чешко-црногорски конзорцијум Пхилиберт.а.с. и Виле Олива д.о.о. Понуда, је отворена на сједници Тендерске комисије одржаној 18. јануара, а на сједници одржаној 24. јануара констатовано је да Понуда формално исправна односно да испуњава услове дефинисане Уредбом о продаји акција и имовине путем јавног тендера и Тендерском документацијом.

Власници капитала који се продаје су Влада Црне Горе, Инвестиционо- развојни фонд Црне Горе, Фонд за здравствено осигурање Црне Горе и Завод за запошљавање Црне Горе.

Савјет за приватизацију и капиталне пројекте је размотрио Информацију о потреби закључења Анекса уговора о дугорочном закупу локалитета планинског центра „Колашин 1600“, Колашин и доношења Одлуке о измјени Одлуке о давању у дугорочни закуп земљишта за изградњу базног насеља планинског центра „Колашин 1600“, Колашин са Предлогом анекса Уговора о дугорочном закупу локалитета планинског центра „Колашин 1600“, Колашин, који су доставили Министарство одрживог развоја и туризма и Секретаријат за развојне пројекте.

Усљед различитих података о геодетским координатама Локације и смањења површине предмета закупа Влади је предложено да Усвоји Информацију, утвди Предлог одлуке о измјени наведене Одлуке и прихвати Предлог анекса уговора, те да овласти министра одрживог развоја и туризма Павла Радуловића да у име Владе потпише Анекс.

Размотрена је Информација о испуњености услова за враћање треће банкарске гаранције компанији „Глобал Портс Холдингу“ – купцу акција друштва „Контејнерски терминал и генерални терети“ АД - Бар, коју је доставило Министарство саобраћаја и поморства.

У Информацији је наведено да је Купац доставио чињеничне налазе у вези са Уговором о извођењу радова на санацији и ојачању конструкције јужне обале Гата 1 и да је Ревизорски одбор потврдио налазе због чега Савјет предлаже Влади да констатује да је Купац у санацију и ојачање конструкције Јужбе обале Гата 1 уложио 1.583.284,90 еура чиме су се стекли услови да Купцу буде враћена банкарска гаранција издата на износ од 450.000 еура.

Савјет је размотрио Извјештај о извршеној контроли изведених радова и нивоа уложених инвестиција, у складу са инвестиционим програмом пројекта „Портонови“– Кумбор, Херцег Нови, за период од 01.01.2017. – 31.12.2018. године, који је доставило Министарство одрживог развоја и туризма. Предлаже се Влади да усвоји Извјештај у којем је констатовано да је компанија Азмонт у изјвештајном периоду инвестирала 146.158.532,53 еура, а од почетка реализације инвестиције 329.882.782,02 еура.

На основу предлога Комисије за имовинска питања, Савјет је донио мишљења по захтјевима компанија Унипром и Јадран Пераст за претварање права коришћења у право својине.

Савјет за приватизацију и капиталне пројекте се упознао са Информацијом Министарства финансија о реализацији обавеза сходно закључку Савјета за приватизацију и капиталне пројекте од 22. октобра 2018. године који се тичу компаније Вектра Бока.

ФОТО: XВИ сједница Савјета за приватизацију и капиталне пројекте (1,26 МБ)


СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?