Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министри Вучиновић и Нухоџић посјетили у Беранама Игора Томкића: Ту смо да пренесемо поруку Владе да је Црна Гора Ваша држава која ће Вас заштитити

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Министри Марија Вучиновић и Мевлудин Нухоџић посјетили су данас Хрвата Игора Томкића који је претходних дана нападнут и том приликом изразили пуну подршку Владе и договорили хитну материјалну помоћ за обнову објекта који му је запаљен.

„Атмосфери која је довела до овог случаја у Беранама допринијели су одређени појединци са ретроградним идејама и националистичким поривима, што је недопустиво и опасно, а што држава Црна Гора неће дозволити” – рекао је министар Нухоџић.

Рекао је да су он и министарка Вучиновић у Беранама како би охрабрили породицу Томкић и пренијели им поруку Владе да је Црна Гора њихова држава која ће их заштитити.

“Напад на породицу Томкић је напад на Црну Гору, мултиетничку и милтивјерску, а ове вриједности су највеће богатство Црне Горе по чему је препизнатљива у региону и шире” – рекао је министар. Додао је да ће државне институције учинити све да открију починиоце и налогодавце овог гнусног и кукавичког чина, да их приведу правди те да буду најоштрије санкционисани. Такође ћемо, рекао је министар, утврдити и одговорниост за евентуалне пропусте у заштити породице Томкић.

„Црна Гора је на овакве изазове знала да одговори и када је била слабија. Црна Гора је јака и биће довољно јака да одговори на овај чин. У Црној Гори нико није и неће моћи да своје циљеве остварује насиљем и вандализмом” – рекао је министар Нухоџић.

Министарка Вучиновић је рекла да је посјетила породицу Томкић и као чланица Владе, али и као сународница породице Томкић.

„Апелирам не само на институције државне него и на локалне институције, на локалну управу и на комплетно друштво“ – рекла је министарка Вучиновић додајући да је Влада је на јучерашњој сједници донијела одлуку да се ургентно новчано помогне породици Томкић, како би се санирала материјална штета, а породица Томкић вратила свакодневном зивоту.

Игор Томкић је је рекао да га посјета двоје министара охрабрује и даје му наду да ће успјети да се избори са проблемима у којима се нашао и да ће наставити да нормално живи“.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ





Да ли вам је садржај ове странице био од користи?