Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Овог викенда завршена зимска туристичка сезона: успјешнија него претходне, Влада улаже 100 милиона у даљи развој зимског туризма

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Овог викенда завршава се на нашим скијалиштима зимска туристичка сезона 2018/2019. коју директор Скијалишта Црне Горе Милош Поповић оцјењује успјешном, нешто бољом него што је била прошлогодишња.

„Зимска сезона је почела средином децембра, а завршава се ових дана. У Црној Гори је радило шест скијалишта: Колашин, Савин Кук, Јаворовача, Вучје, Штуоц и Хајла. У Ски центру Колашин 1600, који је отворен касније због инсталирања жичаре, за 45 дана сезоне је продато 4.00 ски пасова, док је на Дурмитору за 109 дана сезоне продато 13.000 ски пасова. Сезона је и са аспекта количине снијега на стазама била јако успјешна, једна од најбољих у посљедњих шест година, за пар процената боља од претходне која је била најуспјешнија у посљедњих неколико година“ – каже директор Скијалишта Црне Горе.

Поповић најављује додатне радове током љета и нове садржаје у наредној зимској туристичкој сезони и у Колашину и у другим центрима.

„Ово је само почетак развоја овог ски центра. О томе свједочи чињеница да је већ расписана тендерска процедура за нову жичару-шестосјед која ће увезати ски центре Колашин 1600 и Колашин 1450. Уз ту жичару радићемо око 9 км скијашких стаза. Уз постојећу жичару ће се израдити још 6 км скијашких стаза, и када се то све буде увезало, у наредних годину дана, имаћемо 45 км скијашких стаза“ – каже Поповић.

Директор Скијалишта Црне Горе каже да је већ закључен уговор за градњу нове жичаре на мојковачкој страни Бјеласице – ски центар Жарски. Вриједност уговора је 9 милиона еура. Уз жичару ће се градити и 9 км скијашких стаза. Такође је закључен уговор, каже Поповић, за градњи базне станице у Мојковцу вриједности 1,5 милиона еура.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

„На скијалишту Цмиљача, Бијело Поље, закључен је уговор за изградњу жичаре-шестосједа вриједности 9 милиона еура са 3,5 км скијашких стаза. У наредном периоду расписаћемо тендер за басну станицу и на тој локацији вриједности 1,8 милиона еура“ – каже Поповић. Додаје да је покренута тендерска процедура за жичару-шестосјед у ски центру Штедим и Хајла у Рожајама. „Такође и тамо ћемо расписати тендер за градњу базне станице вриједности 1,5 милиона еура. Закључен је уговор за изградњу жичаре-шестосједа на Жабљаку вриједности 9 милиона еура са 4,5 км скијашких стаза. На Жабљаку ћемо градити и додатних 1,8 км скијашких стаза. Расписаћемо ускоро тендерску процедуру и за прву фазу вјештачког осњежавања у вриједности од 1,3 милиона еура“ – каже директор Скијалишта Црне Горе. Додаје да ће у сваки ски центар бити уложено још најмање по 7 милиона еура.

Директор Управе јавних радова Решад Нухоџић каже да Влада Црне Горе кроз капитални буџет за пројекте који су реализовани, чија је реализација у току или који су планирани издваја 100 милиона еура.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?