Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са представницима Студентског парламента УЦГ: Бенефите успјешне економске политике осјетили и студенти

Објављено: 01.04.2019. 18:55 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

ФОТО: Предсједник Владе Душко Марковић примио представнике Студентског парламента поводом Дана студената (24.4 МБ) 


Влада Црне Горе остварила је озбиљне резултате на пољу економске политике, а значајне бенефите тога осјетила је и студентска популација, оцијенио је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић на састанку са представницима Студентског парламента Универзитета Црне Горе (СПУЦГ), предвођених предсједником СПУЦГ Данилом Јеловцем поводом Дана студената који се обиљежава 4. априла.

„Снажно смо фокусирани на раст и развој. Високе стопе економског раста од 4,7 и 4,9 одсто, раст прихода, смањење дефицита, пораст директних инвестиција, смањење незапослености и отварање нових радних мјеста, су све охрабрујући параметри и за младе који ће имати највише бенефита од овога“, казао је премијер и додао да се и ове године очекује позитивна динамика на економском плану.

На састанку, којем су присуствовали министри просвјете, науке и спорта и младих Дамир Шеховић, Сања Дамјановић и Никола Јановић, оцијењено је да Влада предано ради на побољшању статуса и услова студирања у Црној Гори. Огроман искорак направљен је увођењем бесплатног студирања, а више милиона еура до сада је опредијељено за различите стипендије, суфинансирања студија као и подршку истраживањима.

Осврћући се на бројне реформе, на састанку је потенциран значај досљене имплементације усвојеног. Иако је било одређеног напретка, заједнички је констатована потреба даљег унапређења инфраструктуре.

Значајни искораци направљени су и у области омладинске политике и креирања основа да држава директно подржава младе и инвестира у омладинске центре. Као посебна шанса за студенте наведени су иновативни старт уп-ови на чијем развоју Министарство науке интензивно ради.

Студенти су захвалили на досадашњој институционалној подршци коју су добијали, истичући да је она од кључног значаја да реализацију њихових активности. Упознали су премијера и чланове Владе са догађајима којима ће обиљежити Дан студената, а договорена је и даља сарадња са надлежним ресорима. 

Премијер и министри честитали су Дан студената уз жељу да наставе дијалог и конструктивну сарадњу на свим питањима која су од значаја за студентску популацију.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?