Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са генералним секретаром ОЕБС-а Гремингером: Црна Гора активно доприноси стабилности и безбједности

Објављено: 01.04.2019. 22:57 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
    

Црна Гора активно доприноси стабилности и безбједности, промовише регионалну сарадњу, снажно је посвећена принципима мултилатерализма и остваривању циљева ОЕБС-а, оцијењено је на састанку предсједника Владе Душка Марковића и генералног секретара ОЕБС-а Томаса Гремингера који борави у званичној посјети Црној Гори.

Предсједник Марковић је казао да је Црна Гора остварила значајне резултате у области економије, као и у области владавине права, али да и даље остају присутне одређене слабости на чијем отклањању посвећено радимо.

„Црна Гора је изградила унутрашњу способност институција да благовремено и на одржив начин одговори изазовима безбједности“, казао је премијер Марковић и истакао да су остварени значајни резултати у области борбе против организованог криминала али да заједно са борбом против корупције остаје важно поље за дјеловање институција.

Предсједник Марковић је истакао да је Црна Гора посвећена јачању медијских слобода и заштити новинара и имовине медија. Захвалио је ОЕБС-у на подршци и експертизи за медијске законе, као и на помоћи ОДИХР-а у дијелу изборног законодавства и изборног процеса.

Генерални секретар Гремингер је захвалио Црној Гори на снажном партнерству и дјеловању сходно принципима ОЕБС-а. Истакао је да ОЕБС жели да подржи Црну Гору у консолидацији демократских институција, унапређењу изборног система и јачању медијских слобода. Указао је и на фокусиран програм сарадње у областима транснационалних пријетњи.

Захваливши на свеукупној подршци ОЕБС-а, премијер Марковић је оцијенио да је ова организација један од најауторитативнијих свједока савременог развоја Црне Горе и њене демократије.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?