Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са челницима Улциња: Унапређењем инфраструктуре стварамо услове за валоризацију богатих приордних ресурса

Објављено: 04.04.2019. 18:50 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE



Влада Црне Горе снажно је фокусирана на развој Улциња, а унапређењем свекупне инфраструктуре стварају се услови за валоризацију богатих природних ресурса, оцијењено је на састанку предсједника Владе Душка Марковића и делегације Улциња на челу са предсједником општине Љором Нрекићем.

Честитајући предстојећи Дан општине Улцињ грађанима и локалном руководству, премијер Марковић је истакао значај одговорног односа према државном новцу и похвалио резултате које је локална власт остварила на плану стабилизације јавних финансија.

Предсједник Марковић је истакао да је важно да се инфраструктурни пројекти реализују задовољавајућом динамиком и на квалитетан начин. Подсјетио је на фонд који ће се формирати кроз инвестициони програм економског држављанства, а у који ће се одвајати новац за унапређење локалне инфраструктуре у мање развијеним општинама.

На састанку је посебна пажња посвећена инвестицијама у туризму и заједнички констатована потреба повећања хотелских капацитета високе категорије. Разговарано је и о изазовима са којима се суочава локална администрација као и о начинима за њихово превазилажење.

Предсједник општине Нрекић је казао да у наредне двије године очекују повећање инвестиција и динамичнији развој општине.

Премијер Марковић је казао да ће општина Улцињ имати подршку Владе на свим питањима важним за грађане и креирање услова за њихов бољи и квалитетнији живот.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?