Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић честитао Свјетски дан Рома: Влада посвећено ствара квалитетан институционални оквир за унапређење положаја мањинских националних заједница

Предсједник Владе Душко Марковић честитао је у име Владе и у своје лично име припадницима ромске заједнице и члановима Удружења Рома Црне Горе сјутрашњи Свјетски дан Рома.

„Амбијент свеукупне кохезије и друштвеног склада, чини нашу земљу примјером региона и шире. Дан Рома је прилика да још једном истакнемо да Влада посвећено ствара квалитетан институционални оквир за унапређење положаја мањинских националних заједница, те да се Црна Гора препознаје као земља која примјењује високе међународне стандарде у овој области“ – наводи се у честитки.

Премијер подсјећа да су у децембру прошле године обезбијеђени станови за 171 породицу из кампа Коник 1, чиме смо након 18 година затворили највећи колективни центар у Црној Гори.

“Прилика је и да саопштим да смо управо ових дана усвојили документ којим се успостављају мјере и активности са циљем унапређења статуса припадника ромске заједнице у области образовања, запошљавња, културе и заштите идентитета” – наводи предсједник Владе Душко Марковић у честитки упућеној ромској заједници поводом Свјетског дана Рома.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?