Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписан Меморандум о сарадњи КЕИ и Факултета правних наука

Објављено: 10.04.2019. 18:12 Аутор: КЕИ
Представници Канцеларије за европске интеграције и Факултета правних наука Универзитета Доња Горица потписали су Меморандум о сарадњи, којим је предвиђено спровођење активности од заједничког интереса и обављање стручне праксе студената те универзитетске јединице у Канцеларији за европске интеграције.

Меморандум о сарадњи, која ће се заснивати на принципима партнерства, транспарентности и међусобног информисања, данас су потписали главни преговарач Александар Дрљевић и декан Факултета правних наука Зоран Стојановић.

Дрљевић је подсјетио да је један од изазова на путу према Европској унији квалитетна припрема црногорске верзије правне тековине ЕУ.

„Наш задатак, као државе кандидата, је да обезбиједимо довољан број правника лингвиста за рад у службама институција Европске уније. Због тога је циљ овог Меморандума спровођење пројеката од заједничког интереса у области европске интеграције, који ће студентима Факултета правних наука, кроз усавршавање и обављање стручне праксе у Канцеларији за европске интеграције, омогућити да унаприједе своја знања и примијене у пракси оно што изучавају на факултету“, истакао је он.

KEI

Главни преговарач је позвао студенте да искористе период студија и што више се упознају са дјелокругом рада црногорских институција, нарочито Канцеларије за европске интеграције и актуелностима из процеса приступања ЕУ, како би сјутра свој потенцијал и знање искористили у сврху унапређења стања у својој држави, било кроз радни ангажман у Црној Гори или пак у институцијама ЕУ.

Стојановић је захвалио на могућности да се студенти Факултета правних наука кроз практичан рад усавршавају у Канцеларији за европске интеграције, истичући да ће то бити само један сегмент сарадње предвиђене овим Меморандумом.

„Пракса у Канцеларији за европске интеграције студентима ће у великој мјери помоћи да савладају правну терминологију. Усаглашавање црногорског законодавства са правном тековином ЕУ је тежак посао, због чега је добро да већ сада почнемо да припремамо младе кадрове који ће кроз коју годину бити способни да разумију ту правну терминологију. На овај начин ће и наши студенти дати свој допринос овом послу од националног значаја“, рекао је декан Факултета правних наука.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ






Да ли вам је садржај ове странице био од користи?