Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Неоправдано и непотребно свако саопштавање информација које могу отворити различита тумачења о концесионом аранжману за Аеродроме ЦГ

Поводом тврдње портала ЦДМ да би турски ТАВ „могао преузети црногорске аеродроме“ ради истинитог и цјеловитог информисања јавности саопштавамо:

Иако се у тексту наводи да је том медију у Министарству саобраћаја и поморства потврђено да постоји интересовање реномираних турских компанија за концесиони аранжман за црногорске аеродроме, сматрамо неоправданим и непотребним саопштавање било каквих информација које могу отворити простор за различита тумачења усмјерена ка рекламирању појединих интересената за аеродроме Подгорица и Тиват.

Законска процедура не познаје формулације и конструкције „да би неко могао преузети црногорске аеродроме“, у тренутку кад Влада још увијек није усвојила Концесиони акт као први корак тог процеса.

Обавјештавамо јавност да је стварање предуслова за његово усвајање у финалној фази, а она истовремено значи и најаву сљедећих етапа које препознаје законска процедура. Дакле, свака објава у овом тренутку, и спомињање било које земље или комапније, може само да нанесе штету процесу који ће обиљежити транспарентност, равноправност свих учесника, и привлачење најкредибилних компанија. Јасно указујемо да нико не смије угрожавати поменуте принципе којима Влада као власник Аеродрома Црне Горе, остаје посвећена до окончања тог процеса.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?