Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић у Дубровнику на Самиту 16+1 разговарао са премијером Хрватске Пленковићем: Кључне теме билатерални односи и унапређење економске сарадње

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић састао се данас у Дубровнику са предсједником Владе Републике Хрватске Андрејом Пленковићем и разговарао о билатералним односима и унапређењу економске сарадње.

„Разговарали смо како да билатералне односе даље унаприједимо, да одржимо висок ниво политичког дијалога али да у цијелом контексту региона унаприједимо и нашу економску сарадњу”, казао је премијер Марковић који учествује на Осмом самиту шефова влада Централне и Источне Европе и НР Кине који се данас и сјутра одржава у Дубровнику.

Премијер је казао да је са предсједником хрватске Владе договорио да у току ове године, у припреми за преузимање предсједавања Савјетом Европске уније премијер Пленковић посјети Црну Гору и да том приликом, како је рекао наш премијер, разговарамо о свим опцијама које су везане за Западни Балкан и његов прогрес према ЕУ, које би Хрватска могла имати у својој агенди за вријеме предсједавања.

„Отворили смо и нека друга питања која се тичу условно отворених питања. Сагласили смо се да то нијесу питања која су нерјешива него да треба у кратком року да пронађемо одговор на њих и покажемо способност да смо одговорни и способни да рјешавамо отворена питања а не да их архивирамо”, казао је премијер новинарима након састанка са премијером Пленковићем и додао да у будућности очекује даљи напредак билатералних односа на свим пољима.
  
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

На питање новинара о очекивањима од Самита 16+1, премијер Марковић је казао да је позиција Црне Горе утемељена на веома добрим политичким односима са Народном Републиком Кином.

„У оквиру овог процеса ми разговарамо и о сарадњи која се тиче економије и развоја инфраструктуре. Знате да смо већ скоро у завршној фази реализације прве дионице аутопута у Црној Гори. Искористићу прилику у разговору са предсједником Владе Ли Кећијангом сјутра да акцентирам важност тога пројекта и важност завршетка тог пројекта средином идуће године”, казао је предсједник Владе Црне Горе.

На столу ће, додао је премијер Марковић, бити и разговор о наставку сарадње на аутопуту јер смо већ добили понуду од ЦРБЦ-а, по моделу приватно јавног партнерства.

„Посебно ми је задовољство да ћемо у оквиру овог Самита, а што је подржано од осталих чланица Самита, моћи разговарати о формирању креативног хаба у Црној Гори за све чланице, што је веома важно са аспекта културне сарадње, иновација”, рекао је премијер Марковић.

Он је додао да су све то питања која ће бити дио агенде Самита и додао да има значајна очекивања од резултата Самита.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


   
  
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?