Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са челницима ЦЦЦЦ и ЦРБЦ: Прва дионица аутопута биће завршена средином идуће године

Објављено: 13.04.2019. 15:17 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Прва дионица аутопута Бар Бољаре биће завршена средином идуће године и тај рок ће бити испоштован, обећао је предсједник кинеске компаније ЦЦЦЦ Лиу Ћитао на састанку са предсједником Владе Црне Горе Душком Марковићем у Дубровнику којем су присуствовали и потпредсједник ЦЦЦЦ Вен Ганг и предсједник ЦРБЦ Лу Шан са сарадницима.

Премијер Марковић је истакао важност пројекта за свеукупан развој Црне Горе и нагласио да се радови морају завршити у дефинисаном року. 

“Аутопут повезује земљу изнутра и подстиче развој свих сектора економије. Такође, у овој фази имамо и посредне инвестиције у пољопривреди, туризму и другим областима”, казао је предсједник Марковић представницима компаније ЦЦЦЦ која је међу 500 најбогатијих свјетских компанија и међу највећим на свијету за пројектовање и изградњу путева. ЦРБЦ, који гради прву дионицу аутопута у Црној Гори, је кцерка фирма ЦЦЦЦ. 

Квалитетан завршетак радова на приоритетној дионици, истакао је премијер Марковић, капитал је за све и отвориће сарадњу за пројекте у будућцности. Саговорници су се сагласили да је то пројекат двије државе, да се мора радити у партнерству те да ће бити симбол пријатељства Црне Горе и Кине. 

Лиу је рекао да његова компанија ЦЦЦЦ успјешно ради широм свијета те да имају капацитета да раде и на више других пројеката у Црној Гори. 

Премијер Марковић је навео да ће у наредном периоду размотрити опције сарадње у различитим областима. 

“Наша економија је у протекле двије године расла по стопи од преко 4,7 одсто, а значајан генератор таквог раста је управо изградња аутопута. Желим да овакве стопе раста обезбиједим у дужем периоду и за то су нам потребни кредибилни партнери и приватни капитал”, рекао је премијер. 

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?