Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић уручио запосленима у здравству кључеве десет нових станова: наставићемо да унапређујемо квалитет живота здравствених радника

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић уручио је данас у Подгорици здравственим радницима кључеве десет нових станова изграђених парнерством Владе Црне Горе, Главног града Подгорице и Стамбене задруге здравствених радника Црне Горе „Здравство“.

„Овдје је 97 станова, а 63 стана су здравстени радници добили у Никшићу крајем 2018. године. Имамо разлога да будемо задовољни и да кажемо да не радимо само на квалитету здравствене услуге него радимо и на побољшању стандарда оних који ту здравствену услугу обезбјеђују нашим грађанима. Желим да се захвалим и да честитам Стамбеној задрузи 'Здравство' на овим активностима. Сад сам добио информације колико је станова опредијељено радницима широм Црне Горе. То је заиста импресиван резултат, повољне цијене станова са повлашћеним условима за њихов откуп“ – рекао је предсједник Владе након уручења кључева.

Премијер Душко Марковић је казао да је Влада у посљедње двије године додијелила овој задрузи више од 750.000 еура за градњу станова за запослене у здравству и да ће са тим активностима наставити и даље. Додао је да је у пројекту вриједном око 3,5 милиона еура важна и улога Главног града који је уложио више од 550.000 еура.

„Видимо да поред озбиљних проблема које имамо у друштву – ниског стандарда запослених у и здравству и у образовању и у другим секторима друштвених дјелатности – Влада ради интензивно да побољша њихове услове рада не само кроз набавку опреме него и унапређењем услова рада у здравственим институцијама у Црној Гори већ и квалитета живота запослених у систему здравства. Наставићемо да радимо на такав начин. Вјерујем да резултати Владине политике у погледу друштвеног раста, стабилизације јавних финансија, који би требало да буду окончани по Програму финансијсје стабилизације крајем ове године, дати прилику да разговарао о већим платама и у здравству и у образовању и у другим секторима. Због тога молим запослене у здравству и образовању да са нама у дијалогу разумију општи друштвени амбијент и напоре Владе да тај амбијент унаприједимо како бисмо ушли у сљедећу, веома важну фазу за запослене у здравству и образовању која се тиче повећања њихових зарада. Вјерујем да је крај ове године и почетак 2020. године добро вријеме и за ту нову политку коју ће промовисати Влада Црне Горе“ – рекао је премијер Душко Марковић.

Министар здравља др Кенан Храповић је рекао да је Влада на овај начин за три године издвојила 1,8 милиона еура како би запослени у здравству могли под повољним условима да ријеше стамбено питање.

„То је одговоран однос Владе и Министарства здравља“ – рекао је министар Храповић додајући да је на овакав начин омогућено да 322 запослена у здравственом систему ријеше стамбелно питање.

„То је 54 стана годишње, то је доказ да Влада заиста води рачуна о запосленима у здравственом систему“ – рекао је министар додајући да су у току преговори са синдикатима у другим градовима и са локалним управама да се на сличан начин поступи и у другим срединама.

Директор Стамбене задруге здравствених радника Црне Горе „Здравство“ др Владимир Павићевић се захвалио предсједнику Владе и министру на подршци стамбеној задрузи „Здравство“.

„Стамбена задруга рјешава овај проблем за запослене Клиничком центру Црне Горе, Дому здравља Подгорица, Институту за јавно здравље, Заводу за трансфузију крви, Заводу за хитну медицинску помоћ, Монтефарму, Фонду здравства и Министарству здравља што чини готово 4.000 запослених. Потреба за стамбеним објектима је велика, и надамо се да ћемо и даље имати подршку Владе и Главног града“ – рекао је др Павићевић. Додао је да је структура оних који су на овакав начин ријешили стамбено питање једнака структури запослених у здравственом систему.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?