Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са предсједником ЕБРД-а Чакрабартијем: Црна Гора предњачи у односу на земље региона

Објављено: 16.04.2019. 23:51 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Црна Гора је постигла одличне резултате у економској политици, има добру развојну перспективу и бројне могућности за напредак и улагања, у чему ће имати подршку Европске банке за обнову и развој (ЕБРД), саопштено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и предсједника ЕБРД-а Суме Чакрабартија.

„Све похвале за чланство у НАТО и напредак који чините у ЕУ интеграцијама. Наш посао је да помогнемо, да инвестирамо у регион, да га зближимо. Црна Гора предњачи у односу на друге земље“, казао је Чакрабарти који борави у званичној посјети Црној Гори. 

Он је честитао премијеру Марковићу на резултатима у економској политици – оствареном расту, повећању прихода, а истакао је да и страна финансијска тржишта позитивно гледају на развој догађаја у Црној Гори, што се показало приликом емитовања еурообвезница прошле године.

Чакрабарти је казао да ЕБРД највише улаже у Црну Гору по глави становника у односу на све остале државе у којима дјелује.

„И имамо добар разлог за то – овдје имамо добре услове за инвестиције“, казао је Чакрабарти и додао да у Црној Гори постоје фантастичне прилике за нова улагања те да имамо подршку ЕБРД-а.

Премијер Марковић је казао да је Влада фокусирана на економију, креирање нових радних мјеста и обезбјеђивање бољег животног стандарда. Он је указао на значај досадашње подршке ЕБРД-а како државним институцијама и предузећима тако и приватном сектору. На састанку је разговарано о даљем јачању сарадње у области туризма, енергетике и инфраструктуре, без чијег унапређења нема динамичног развоја.

Саговорници су се сагласили да је важно наставити са структурним реформама, смањењем сиве економије, јачањем конкурентности и пословног амбијента.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?