Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење са 118. сједнице Владе Црне Горе

Влада Црне Горе је на 118. сједници којом је предсједавао предсједник Душко Марковић донијела Уредбу о обиљежавању дуванских производа и алкохолних пића акцизним маркицама. Овим актом стварају се услови за јачање додатних механизама за сузбијања сиве економије, заштиту акцизних маркица од фалсификовања, као и повећање повјерења корисника акцизних производа у њихов квалитет. У циљу унапређења постојећег система заштите дуванских производа и алкохолних пића контролним акцизним маркицама утврђују се и додатни елеменати заштите акцизних маркица - идентификациони број, QР код, дигитални и други сигурносни елементи и увођење информационог система у поступку одобравања, штампања и издавања акцизних маркица.

Усвојена је Информација о статусу лица која су завршила ЈУ Виша стручна школа „Полицијска академија“ у Даниловграду. У расправи је констатовано да су се стекли услови да лица која су завршила школовање у овој установи, након обављеног приправничког стажа, а због недовољног броја запослених полицијских службеника, заснују радни однос на неодређено вријеме у Управи полиције.

Влада је усвојила Информацију о предлогу Црногорског олимпијског комитета за састав Почасног одбора Игара малих земаља Европе 2019. и дата сагласност на састав Почасног одбора, на челу са предсједником Душком Марковићем.

Усвојена је Информација о уступању Збирке дневника принцезе Ксеније. Приликом представљања Информације истакнуто је да су се стекли услови да се Збирка уступи ЈУ Народни музеј Црне Горе, ради чувања, истраживања и презентације у дијелу музејских збирки Музеја краља Николе. Збирка дневника је донација принца Николаја Романова, чија је жеља била да се ова изузетна свједочанства историје Црне Горе врате Црној Гори.

Влада је размотрила и усвојила Извјештај о раду Комисије за имплементацију комуникационе стратегије Владе Црне Горе за период јул 2018 – април 2019. године, са извјештајем о реализацији Акционог плана у којем је наведено да је Комисија спровела је све активности предвиђене Акционим планом и тиме створила неопходне формално-правне претпоставке за системско и кадровско јачање система комуникација с јавношћу.

Комисија је, у сарадњи са експертима Службе за комуникације Владе Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске спровела низ активности са циљем јачања стручних и институционалних капацитета Владе и министарстава за комуницирање с јавношћу. Ове године успостављена је и институционална сарадња са Сједињеним Америчким Државама и то са Стате Департментом с циљем снажења капацитета Владе и министарстава задужених за комуникацију.

Влада је донијела Одлуку о изради Просторно-урбанистичког плана Општине Гусиње. У одлучивању о овом питању Влада се руководила чињеницом да новоформирана Општина Гусиње нема одговарајућу планску документацију којом би се дефинисали циљеви и мјере просторног и урбанистичког развоја, те да нема планове детаљне разраде на основу којих би се остварила реализација развојних планова Општине.

У циљу подршке економском развоју, подстицању инвестиција и отварању нових радних мјеста, Влада је донијела Одлуку о изради Измјена и допуна Просторно-урбанистичког плана Општине Бијело Поље. Измјене и допуне обухватају локације одређене за бизнис-зоне „Недакуси“, „Церово“, „Вранешка долина“, „Бистричка долина“, „Ракоње – Равна Ријека“ и „Рибаревине – Пода“.

Донијета је и Одлука о изради Измјена и допуна Просторно – урбанистичког плана Општине Андријевица. Измјенама и допунама Плана ће се опредијелити простор посебне намјене за потребе одбране, као и простор за изградњу планинарског дома.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?