Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Заједнички одговор за квалитетно реаговање у случају већих пожара

Објављено: 19.04.2019. 20:38 Аутор: Министарство унутрашњих послова
Сви расположиви капацитети система заштите и спашавања биће приправни и спремни за предстојећу пожарну сезону, поручено је са данашњег састанка којим је предсједавао министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић, а којем су присуствовали представници локалних служби заштите и спашавања, Завода за хидрометеорологију и сеизмологију, Војске Црне Горе, Управе полиције, Директората за ванредне ситуације, те других надлежних институција.

Састанак је уприличен како би се кроз конструктивни дијалог сагледало стање у погледу капацитета и спремности субјеката система заштите и спашавања у Црној Гори током љетњих мјесеци који са собом носе повећан ризик од пожара усљед високих температура. 

Што се тиче људских и техничких капацитета, и ове године ће бити ангажовано око 600 ватрогасаца-спасилаца и два добровољна ватрогасна друштва, 180 возила, три авиона за гашења пожара, као и хеликоптери МУП-а и Војске Црне Горе, констатовано је на састанку.

„Сви субјекти у систему заштите и спашавања имају заједничку и једнаку одговорност, и то је основ за успјешно и квалитетно реаговање у случају већих пожара“, поручио је министар Нухоџић и додао да ће ове сезоне посебна пажња бити посвећена проналаску и процесуирању лица идентификованих за изазивање пожара. 

Учесници састанка апеловали су овом приликом и на грађане да буду одговорни и према својој и туђој имовини и да поштују препоруке надлежних служби и органа у циљу смањења ризика од пожара. 

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

  
  
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?