Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

XВИИИ Игре малих земаља Европе 2019. искористити за даљу међународну промоцију Црне Горе

Влада Црне Горе, Главни град Подгорица, Пријестоница Цетиње и општине Будва, Бар и Тиват, као и надлежни државни органи предузимају све потребне активности како би XВИИИ Игре малих земаља Европе 2019, које ће бити одржане у нашој земљи од 27. маја до 1. јуна, биле организоване на највишем нивоу и искоришћене за промоцију Црне Горе као стабилне државе и престижне инвестиционе и туристичке дестинације – закључено је на првој сједници Почасног одбора Игара малих земаља Европе 2019. којим је предсједавао предсједник Одбора, премијер Душко Марковић.

Градоначелници и предсједници општина у којима ће бити одржане игре информисали су Одбор о припремама инфраструктуре за одржавање игара препознајући значај такмичења које ће окупити више од 1.000 спортиста, и још толико пратећег особља. Они су исказали пуну спремност да финансијски допринесу манифестацији издвајањем буџетских средстава поред 605.000 еура, са колико је Влада подржала манифестацију и на тај начин ће у потпуности бити затворена финансијска конструкција Игара.

Почасни одбор је са прве сједнице позвао јавна предузећа и друге спонзоре да у границама могућности подрже такмичење и тиме дају допринос даљој афирмацији наше земље.

„Ове игре немају само спортски значај, већ, с обзиром да их чине мале, али успјешне земље Европске уније и да иза њих стоје реномиране спортске организације, ово је права прилика да се Црна Гора на квалитетан начин још једанпут представи свијету и потврди своја економска, политичка и спортска опредјелјенја“ – рекао је премијер Душко Марковић.

На Играма малих земаља, које се у оквиру Европског олимпијског комитета организују од 1985. године, учествују државе које испуњавају услов да имају мање од милион становника: Андора, Црна Гора, Исланд, Кипар, Лихтенштајн, Луксембург, Малта, Монако и Сан Марино. Такмичења се организују у атлетици, боћању, одбојци, одбојци на пијеску, кошарци, пливању, џудоу, стрељаштву, тенису и стоном тенису.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?