Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црногорска делегација са амбасадорима у Београду: Држава одлучна да се избори са криминалом и корупцијом

Објављено: 23.04.2019. 23:01 Аутор: КЕИ
Црногорски државни органи наставиће да спроводе квалитетне реформе у области владавине права, уз очекивање да Европска комисија у овогодишњем извјештају о напретку препозна резултате који показују да је Црна Гора спремна за нову фазу преговарачког процеса, оцијењено је током састанка црногорске делегације са нерезидентним амбасадорима у Београду.

Црногорску делегацију, коју је предводио главни преговарач Александар Дрљевић, чинили су преговарач за поглавља 23 и 24 Маријана Лаковић, главни специјални тужилац Миливоје Катнић и директор Агенције за спрјечавање корупције Сретен Радоњић, а у делегацији је био и амбасадор Црне Горе у Србији Бранислав Мићуновић.

Они су, током састанка са представницима амбасада Холандије, Белгије, Шведске, Финске, Шпаније и Португала, представили резултате у области борбе против корупције и организованог криминала.

„Црна Гора је одлучна да настави са остваривањем убједљивих резултата на пољу владавине права и покаже да је спремна за наредну фазу преговора. Очекујемо да све чланице ЕУ препознају помаке у раду надлежних институција, што ће резултирати добијањем Извјештаја о испуњењу привремених мјерила у поглављима 23 и 24, а потом и завршних мјерила“, саопштили су представници црногорске делегације.

Главни преговарач је истакао да је јачање владавине права у фокусу рада Владе имајући у виду значај ове области за укупни напредак црногорског друштва. Он је указао на важност политичке, техничке и финансијске подршке ЕУ и пренио очекивање да ће више од 13 милиона еура које ће бити искоришћено за унапређење система владавине права у Црној Гори, повец́ати ефикасност институција и унаприједити систем заштите људских права у складу са најбољим праксама ЕУ.

Домаћин скупа, амбасадор Холандије, Хенк ван ден Дол, је изразио задовољство због одржавања састанка, констатујући да је то још једна потврда пријатељских односа Црне Горе и Холандије.


СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?