Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић примио посланика Бундестага Кристијана Шмита: Црна Гора заинтересована за још снажније партнерство са СР Њемачком

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је посланика Хришћанско-демократске уније у Бундестагу Кристијана Шмита.

Премијер је, подсјетивши на дијалог на највишем нивоу између двију држава који је услиједио након његових прошлогодишњих званичних разговора са канцеларком Ангелом Меркел вођених у Берлину, исказао задовољство чињеницом да је у завршној фази реализација тада постигнутог договора да Њемачка упути експертску помоћ Црној Гори у области унапређења владавине права. Предсједник Марковић је у том контексту нагласио заинтересованост Црне Горе за партнерство са Њемачком у даљем превладавању изазова и у нашем процесу европске интеграције.

„Наш интерес и наша жеља је да са Њемачком имамо дијалог о кључним питањима развоја као и на билатералном плану. То нам не треба ради неког јачања наше позиције већ су нам потребни њемачко знање и искуство да наставимо динамичне реформе и још брже и квалитетније унапређујемо свој систем“ – рекао је предсједник Владе.

Премијер Душко Марковић је подробно информисао саговорника о економским и политичким резултатима Владе, о резултатима наше европске интеграције као и о стратешким приоритетима у наредном периоду.

Посланик Кристијан Шмит је честитао премијеру на чланству Црне Горе у НАТО-у, исказао пуну подршку реформама које наша земља спроводи као и нашој европској интеграцији закључивши да је циљ да се заставама Црне Горе и НАТО-а прикључи и трећа застава – Европске уније.

Саговорници су се сагласили о могућностима снажнијих њемачких инвестиција у Црну Гору.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

ФОТО: хттпс://флиц.кр/с/аХсмбQбе6з
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?