Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић честитао 1. мај: Имамо 15.000 радних мјеста више него на почетку мандата, заједно настављамо да унапређујемо положај запослених

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић честитао је у име Владе и своје лично, свим запосленима 1. мај – Међународни празник рада наводећи да на овај дан дијели са њима задовољство да у односу на почетак мандата Владе, данас имамо око 15 хиљада више запослених у Црној Гори.

„Цијели сет мјера за унапређење положаја радника – попут измјене радног времена у јавној управи, увођења слободне недјеље у сектору трговине и повећања минималне зараде за 15 одсто са смањењем пореског оптерећења рада, позитивно ће утицати на квалитет живота скоро стотине хиљада запослених и њихових породица. Усљед снажног економског раста током претходне двије године, порастао је и бруто домаћи производ по глави становника. Просјечна зарада је номинално повећана, а према званичним подацима стопа незапослености жена у 2018. години била је на најнижем нивоу од обнове независности“ – наводи се првомајској поруци предсједника Владе.

Премијер Душко Марковић изражава посебно задовољство чињеницом да су успјеси које смо постигли у претходном периоду, дошли као резултат дијалога са запосленима, синдикатима и привредом, који настављамо у заједничком интересу.

„У увјерењу да ћемо удружени наставити да унапређујемо положај запослених, снажећи грађанина и породицу као основу здравог и богатог друштва, још једном вам честитам Међународни празник рада“ – наводи у првомајској поруци предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?