Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нухоџић: Сарадња у области безбједности ће учврстити пријатељске и партнерске односе Црне Горе и Азербејџана

Објављено: 02.05.2019. 22:26 Аутор: Министарство унутрашњих послова
Министар унутрашњих послова Црне Горе Мевлудин Нухоџић поручио је, на састанку са министром унутрашњих послова Републике Азербејџан Рамилом Усубовим, да ће сарадња у области безбједности додатно учврстити пријатељске и партнерске односе Црне Горе и Азербејџана.

„МУП Црне Горе је снажно посвећен да сарадњу са Републиком Азербејџан у борби против организованог криминала, кријумчарења наркотика, тероризма и насилног екстремизма додатно унаприједи, у циљу брже и ефикасније размјене информација“, саопштио је министар Нухоџић. Министар унутрашњих послова Азербејџана Рамил Усубов је нагласио да ће сарадња бити побољшана кроз размјену искустава и експерата на пословима које обављају два министарства унутрашњих послова.

MUPТоком разговора са шефом Државне миграционе службе Републике Азербејџан Вусалом Хусејновим саопштено је да питање миграција захтијева заједничко дјеловање, и земаља на изворишту миграција и земаља транзита или дестинације миграната. Заједнички је указано на значај усвајања и примјене међународних стандарда, али и националних закона, уз поштовање вриједности хуманости и солидарности. „Важно је да се све земље у рјешавању питања миграција дјелују заједно и у истинском партнерству, укључујући и борбу против трговине људима“, рекао је министар Нухоџић. Такође, закључено је да је Споразумом између двије владе о реадмисији лица која су без дозволе боравка, који је потписан 2017. године у Подгорици, омогућена још боља међусобна сарадња у сузбијању илегалних миграција.

У срдачној и отвореној атмосфери са свим саговорницима, констатовано је да квалитетна и интензивна сарадња свједоче о пријатељским односима двије земље, који су довели и до реализације вриједних инфраструктурних пројеката као што је туристички комплекс Порто Нови. Такође, поздрављени су резултати које Црна Гора остварује на унутрашњем и спољнополитичком плану, што представља најбољу препоруку за будуће инвестиције Азербејџана. Посебно је похваљен однос који Црна Гора има са сусједима и оцијењено да је интеграција у европске и евроатлантске структуре од изузетног значаја за сигурност и стабилност Балкана.

Министарство унутрашњих послова

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?