Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада уплатила новчану помоћ родбини страдалих у Штрпцима, наставља се и са другим видовима подршке

Влада Црне Горе уплатила је 17.000 еура помоћи родбини отетих и страдалих црногорских грађана из воза 671 код мјеста Штрпци, дана 27.02.1993. године.

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић састао се почетком марта са породицама жртава и том приликом казао да страдање недужних грађана у Штрпцима 1993. године обавезује Владу да у дијелу својих надлежности ради на свим отвореним питањима, а паралелно са тим, и на стварању услова за институционалну помоћ породицама жртава.

Службеници Владине Канцеларије за комуникацију са грађанима обишли су све породице страдалих и у разговору са њима сагледали ситуацију и могућности за интервентну помоћ. Након посјета и разговора са породицама, за њих је опредијељена новчана помоћ у износу од 17.000 еура, а наставља се и са другим видовима подршке.

Такође, Влада је усвојила Информацију о закључивању Протокола између Владе Црне Горе и Вијећа министара Босне и Херцеговине о сарадњи у тражењу несталих лица, задужујући друге институције и органе да предузму активности које би омогућиле члановима породица жртава да прате судске процесе који се воде пред надлежним органима Србије и БиХ. Прибављају се и информације о реализацији Одлуке Скупштине Републике Црне Горе број 02-2552/10 од 19.10.1993. године, у вези са формирањем Истраживачко-документационог центра.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?