Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Почиње изградња вртића „Бошко Буха“ у Рожајама

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GOREИзградња вртића „Бошко Буха“ у Рожајама почеће наредних дана, а рок за завршетак радова је 12 мјесеци од увођења извођача у посао, прецизирано је уговором, који су данас потписали Управа јавних радова и рожајско предузеће „Тофи“.

Вриједност ове инвестиције је више од 1,5 милиона еура, које је у капиталном буџету обезбиједила Влада Црне Горе.

Нови предшколски објекат планиран је на локацији постојећег вртића, у самом центру Рожаја. Садашњи објекти стари су око седам деценија и пројектом је предвиђено њихово рушење.

Објекат је пројектован као савремено и функционално здање, капацитета око 100 дјеце, укупне бруто површине 1.120 метара квадратних. Имаће девет просторија намијењених за дневни боравак дјеце, од којих четири за јаслице, просторије за васпитаче, кухињу, административни блок, мултифункционални простор са гардероберима, вишенамјенску салу и остале пратеће садржаје.

Управа јавних радова раније је са подгоричким предузећем “Еуропројект” потписала уговор о стручном надзору током изградње овог објекта.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?