Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Уговорена изградња електроенергетске инфраструктуре за потребе будућег комплекса Ђаловића пећине

Влада Црне Горе опредијелила је кроз Капитални буџет скоро 700.000 еура за изградњу примарне електроенергетске инфраструктуре за потребе напајања комплекса Ђаловића пећине, на територији општине Бијело Поље, а уговор за ове радове данас су потписали Управа јавних радова и даниловградско предузеће “Еурозокс”.

Рок за завршетак радова је пет мјесеци од дана увођења извођача у посао.

Траса се састоји од око 6.100 метара ваздушног вода 35 кВ са 55 стубних мјеста и око 360 метара подземног кабла.

Предвиђени далековод повезује електроенергетску инфраструктуру постојеће трафостанице 35/10 Недакуси и планиране трафостанице 35/10 Бистрица. Поред тога што ће обезбиједити напајање инфраструктуре будућег комплекса манастира Подврх, жичаре и саме Ђаловића пећине, ова инвестиција ће уједно допринијети значајно поузданијем и квалитетнијем напајању електричном енергијом домаћинстава која припадају том подручју.

На овај начин, улагање у валоризацију туристичких капацитета Ђаловића пећине, директно ће утицати на побољшање квалитета живота грађана тог дијела општине Бијело Поље.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?