Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер отворио нови МАН центар у Даниловграду: Влада ће радити све да унаприједи пословни амбијент

Објављено: 08.05.2019. 19:56 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Влада Црне Горе ће радити све да унаприједи пословни амбијент и да страни инвеститори имају све услове за бизнис, казао је премијер Душко Марковић након отварања МАН Труцк & Бус центра у Даниловграду.

Вриједност инвестиције је преко 2,3 милиона еура, а објекат је градила МАН Труцк & Бус АГ Минхен СР Немачка, који има 260 година дугу традицију у индустријској производњи и више од 100 година искуства у производњи привредних возила.

„Прије свега да изразим задовољство реализацијом пројекта њемачке компаније МАН која представља значајан даљи подстицај развоју Даниловграда и не само Даниловграда него и Црне Горе. Имати МАН у Црној Гори и Даниловграду заиста је не само привилегија него и добар показатељ у којем правцу иде наша економија“, казао је предсједник Марковић.

Он је додао да ће овај продајно сервисни центар дати подстицај одрживости ове инвестиције али и екомомији цијеле општине Даниловград.

Премијер се осврнуо и на развој општине и казао да ће у наредних неколико година у Даниловграду бити преко 30 милиона еура инвестиција у капиталну инфраструктуру. Планирана је реконструкција магистралног пута Даниловград – Подгорица како би се добио булевар са четири траке, као и завршетак старог пута између Главног града и ове општине, што ће бити снажан подстицај за нови квалитет живота у Данилограду и за развој инвестиција.

„Наша економија иде узлазуном путањом. Већ двије године имамо просјечне стопе раста од 4,8%, што је међу пет највећих стопа раста у Европи. Ми не желимо да то буде замах већ да то буде континуитет“, истакао је предсједник Марковић.

Премијер је казао да показатељи у првом кварталу ове године говоре да у свим секторима имамо значајано већи раст у односу на четврти квартал 2018, што значи да ће и ова година резултирати високом стопом раста.

„То значи нова радна мјеста, бољи и одрживији буџет и бољи живот грађана. Влада ће радити све да тај темпо одржи, да унаприједи пословни амбијент и да страни инвесетирори имају све услове за бизнис и одржање тог бизниса“, рекао је предсједник Владе Црне Горе.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ





Да ли вам је садржај ове странице био од користи?