Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић разговарао са предсједавајућим ОЕБС-а Мирославом Лајчаком: ЦГ је партнер од повјерења ОЕБС-а који посвећено испуњава своје обавезе

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је предсједавајућег Организације за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС), министра вањских и европских послова Словачке Републике Мирослава Лајчака.

У разговору је оцијењено да је сарадња Црне Горе и ОЕБС-а одлична и корисна.

Премијер се захвалио предсједавајућем Лајчаку на помоћи коју ОЕБС пружа Црној Гори оцијенивши да је та сарадња помогла нашој земљи да ојача владавину права и изгради демократске институције. Предсједавајучи Лајчак је истакао да је Црна Гора партнер од повјерења ОЕБС-а који посвећено испуњава своје обавезе те оцијенио да је напредак Црне Горе видљив како на политичком плану тако и у економији и развоју.

Изражена је обострана спремност на даљу сарадњу у реформи изборног законодавства уз оцјену да дијалог треба да буде настављен у одговарајућем парламентарном одбору уз спремност ОЕБС-а да наставку дијалога пружи техничку подршку.

Током дужег разговора било је ријечи и о ситуацији у региону уз сагласност о његовој европској перспективи и оцјену предсједавајућег ОЕБС-а да је Црна Гора примјер добре регионалне сарадње и политике према осталим државама региона.

Предсједник Владе је изразио пуну подршку Црне Горе приоритетима словачког предсједања ОЕБС-ом, а посебно мултилатерализму и превенцији конфликта.

Састанку су присуствовали шефица Мисије ОЕБС-а у Црној Гори амбасадорка Марис Давије и амбасадор Словачке Републике у Црној Гори Роман Хлобењ.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

ФОТО: хттпс://флиц.кр/с/аХскР8оТКг
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?