Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Почиње изградња електроенергетске инфраструктуре за напајање скијалишта Жарски и Цмиљача

Објављено: 09.05.2019. 15:26 Аутор: УПРАВА ЈАВНИХ РАДОВА
Изградња електроенергетске инфраструктуре за потребе напајања будућих жичара у оквиру ски комплекса Цмиљача и Жарски почеће наредних дана, а први елементи биће завршени до краја текуће године.

Уговором који су јуче потписали Управа јавних радова и подгоричко доо “Еминент”, прецизирана је изградња трафостанице 35/10 кВ на локацији Мајсторовина у Бијелом Пољу. Вриједност ове инвестиције, коју ће Влада Црне Горе финансирати кроз Капитални буџет, износи више од 1,18 милиона еура, а рок за завршетак радова је шест мјесеци од увођења извођача у посао.

Пројекат представља дио активности које Влада у континуитету реализује у циљу валоризације туристичких потенцијала сјевера државе. За скијалишта Цмиљача и Жарски је већ раније уговорена монтажа жичара, а процијењена вриједност комплетних инвестиција на ова два локалитета је више од 52 милиона еура.

УПРАВА ЈАВНИХ РАДОВА


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?