Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са Доплмајером: Желимо да брзо и на одржив начин валоризујемо развојни потенцијал Сјевера

Објављено: 13.05.2019. 19:19 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Влада Црне Горе жели да у кратком року, али на одржив начин, валоризује развојни потенцијал, прије свега на сјеверу државе, како би обезбиједила бољи животни стандард грађанима, саопштио је предсједник Владе Душко Марковић на састанку са делегацијом аустријске фирме Доплмајер, предвођене директором Доплмајер-Гаравента групације Михаелом Доплмајером.

„Улажемо значајна средства у развој свеукупне инфраструктуре – саобраћајне, енергетске, дигиталне... како бисмо створили повољне услове за бизнис и отварање нових радних мјеста. Економија расте по просјечној стопи од 4,9 одсто, а само за двије године број запослених смо повећали за преко 17.000“, казао је премијер Марковић.

Он је истакао снажну посвећеност државе изградњи ски ризорта и истакао пројекат ски центра који се гради на подручју пет општина – Колашина, Мојковца, Бијелог Поља, Рожаја и Берана. Подсјетивши да су у току процедуре за изградњу инфраструктуре на том простору, Предсједник је изразио очекивање да ће радови бити завршени до 2020. године.

На састанку је исказано задовољство досадашњом сарадњом са Доплмајером и заинтересованост за дугорочну сарадњу, с обзиром на реноме компаније и чињеницу да са таквим инвеститорима не долазе само новац и инфраструктура већ и знање и европски стандарди пословања.

Доплмајер је саопштио да је будућност скијања неупитна као и да је тренд у свијету градити ски ризорте који се могу користити и љети и на тај начин апсолутно искористити капацитети ризорта. Компанија Доплмајер-Гаравента је произвела и инсталирала 15.000 жичара на шест континената. У 40 земаља имају представништва или агенције и близу 3.000 запослених.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?