Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Настављене активности у циљу изградње електроенергетске инфраструктуре за напајање Ђаловића пећине

Уговором о изградњи електроенергетске инфраструктуре за потребе напајања комплекса Ђаловића пећине, који су јуче потписали Управа јавних радова и доо “Електро тим” из Будве, Влада Црне Горе наставља са активностима у циљу туристичке валоризације ове локације. 

За уговорену инвестицију кроз Капитални буџет Влада је опредијелила 1.2 милиона еура, а рок за завршетак радова је пет мјесеци од увођења извођача у посао.

Изградњом електроенергетске инфраструктуре створиће се услови за даљи наставак развоја комплекса саме Ђаловића пећине и њених садржаја. У том циљу, Управа јавних радова је такође са будванским “Електро тимом” јуче потписала и уговор о опремању ћелије 35 кВ у трафостаници “Недакуси” у Бијелом Пољу, у вриједности од 29.766 еура, а недавно је са даниловградским предузећем “Еурозоx” уговорена изградња примарне електроенергетске инфраструктуре за то подручје, за што ће из капиталног буџета бити издвојено 700.000 еура.

Предвиђене инвестиције у електроенергетску инфраструктуру, поред тога што ће обезбиједити напајање будућег комплекса манастира Подврх, жичаре и саме Ђаловића пећине, уједно ће допринијети значајно поузданијем и квалитетнијем напајању електричном енергијом домаћинстава на том дијелу бјелопољске општине.

Ђаловића пећина и комплетно подручје у њеној околини спадају у најперспективније локације за унапређење туристичке понуде Црне Горе. У уређење овог комплекса Влада Црне Горе ће инвестирати око 20 милиона еура, а уколико захтјевни грађевински радови на терену буду текли планираном динамиком, очекује се да за посјетиоце буде спреман крајем наредне године. 

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?