Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић: Несумњива подршка Бундестага и предсједника Шојблеа Црној Гори

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић оцијенио је изванредним данашњи разговор са предсједником њемачког Бундестага Волфгангом Шојблеом, на крају дводневне радне посјете СР Њемачкој.

„То је био изванредан разговор о сарадњи Црне Горе и њемачког Бундестага, прије свега на плану европске интеграције и бољег разумијевања Бундестага о ономе што ради Црна Гора, о напретку који остварује и изазовима које има. Несумњиво да имамо и подршку и разумијевање и Предсједника и њемачког Бундестага“, нагласио је предсједник Марковић.

Сумирајући садржај разговора у Одбору за европске послове Бундестага, гдје је представио напредак Црне Горе, изазове које имамо и нашу свеукупну развојну визију, премијер је истакао: „Било је велико интересовање, велики број питања, сат и по је трајао тај дијалог између мене и њемачких парламентараца. Добили смо и признање, добили смо и одређена упозорења како ствари у нашим политикама треба да унапређујемо и чинимо их ефективнијим.“

Премијер је закључио да је разговор био веома успјешан, уз подршка Бундестага Црној Гори и додао: „Долазим са новим, значајним охрабрењем за Црну Гору и њену администрацију, не само на путу европске интеграције, него и јачања билатералних односа између двије државе.“

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?