Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Дрљевић у Паризу: ЕК да препозна и вреднује наш напредак

Објављено: 18.05.2019. 18:47 Аутор: КЕИ
Црна Гора очекује да Европска комисија остане досљедна и напредак сваке државе која тежи члансту у Европској унији и у овогодишњем извјештају оцијени на основу индивидуалних резултата, саопштио је главни преговарач Александар Дрљевић током састанака које је имао у Паризу.

Црногорска делегација, коју је предводио главни преговарач имала је више састанака у Паризу, с циљем представљања најновијих резултата у области борбе против корупције и организованог криминала представницима Француске. Чланови делегације, коју су чинили чланица Преговарачке групе за поглавља 23 и 24 Маријана Лаковић, главни специјални тужилац Миливоје Катнић, помоћник директора Управе полиције за Сектор криминалистичке полиције Енис Баковић и помоћник директора Агенције за спрјечавање корупције Саво Милашиновић, у Паризу су разговарали са представницима Предсједништва, Генералног секретаријата за европске послове Владе Француске, Министарства правде и Министарства унутрашњих послова.

KEI

Главни преговарач је саговорницима пренио одлучну посвећеност Црне Горе приступању ЕУ, истакавши да процес европске интеграције има снажну трансформативну моћ на цјелокупно друштво, те да реформе које спроводимо већ дају видљиве ефекте и утичу на побољшање животног стандарда грађана.

„Проширење ЕУ на земље Западног Балкана представља један од кључних предуслова за очување мира и стабилности у Европи и очекујем да ће политика проширења остати високо на агенди ЕУ након избора за Европски парламент и формирање нове Комисије“, нагласио је Дрљевић.

KEI

Представници црногорске делегације су истакли значај реформи у поглављима 23 и 24. Пренијели су очекивање да ће налази из извјештаја ЕК бити основа за извјештај о привременим мјерилима за та поглавља, којим ће бити дефинисана и завршна мјерила и подстакнут свеукупан напредак у преговорима.

Представници француских институција су препознали посвећеност црногорских колега спровођењу реформских активности у области владавине права и охрабрили Црну Гору да, уз њихову пуну подршку, настави са бескомпромисном борбом против организованог криминала и корупције и јачањем независности правосуђа и слободе медија.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?