Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

При крају припреме за Игре малих земаља Европе

Објављено: 23.05.2019. 18:00 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Сви неопходни предуслови за успјешно одржавање XВИИ Игара малих земаља Европе биће испуњени, оцијењено је на сједници Почасног одбора Игара малих земаља Европе којим је предсједавао предсједник Одбора, премијер Душко Марковић

Предсједник ЦОК Душан Симоновић који је и потпредсједник Почасног одбора, саопштио је да су државни органи и институције из домена своје надлежности предузели неопходне активности, да је потребна спортска и друга инфраструктура на одличном нивоу, а посебно је истакнуто да су спроведене свеобухватне мјере како би догађај, на којем се очекује преко 2.000 учесника, протекао безбједно. 

На састанку је констатовано да су руководства градова у којима се одржавају игре - Будва, Бар, Тиват, Пријестоница Цетиње и Главни град Подгорица, веома посвећени обавезама за успјешно одвијање игара.

Игре малих земаља одржаће се од 27. маја до 1. јуна и одлична су прилика за промоцију Црне Горе, њених туристичких потенцијала и културног насљеђа. На састанку је оцијењено да ће овај догађај бити одличан увод у предстојећу туристичку сезону. 

На Играма малих земаља, које се у оквиру Европског олимпијског комитета организују од 1985. године, учествују државе које имају мање од милион становника: Андора, Црна Гора, Исланд, Кипар, Лихтенштајн, Луксембург, Малта, Монако и Сан Марино. Такмичења се организују у атлетици, боћању, одбојци, одбојци на пијеску, кошарци, пливању, џудоу, стрељаштву, тенису и стоном тенису.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

ФОТО: хттпс://флиц.кр/с/аХсмДК4рцФ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?