Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Душко Марковић на Премијерском сату: Одговор на случај давања коверте новца бившем градоначелнику дале су надлежне институције

Предсједник Владе Душко Марковић рекао је у Скупштини на Премијерском сату да је одговор на случај давања коверте новца бившем градоначелнику Подгорице дала Агенција за спрјечавање корупције као и да Специјално државно тужилаштво спроводи свеобухватне активности, те одлуку о томе какве ће консеквенце сносити неко ако је прекршио закон не доноси предсједник Владе већ надлежне институције.

Одговарајући на питање представника Клуба посланика СНП-ДЕМОС Миодрага Лекића да ли је сматра да због тог случаја треба да буде неких посљедица „за врх власти ове земље“ премијер Марковић је рекао да ће поштовати сваку одлуку коју донесу надлежне институције.

„Ја заиста вјерујем да Ви не призивате неке пријеке судове у Црној Гори, који би преко ноћи одлучивали ко ће сносити посљедице. Апелујем да управо посланици шаљу поруке јавности да се морају поштовати институције и њихове одлуке. Видјећемо какве ће те одлуке у коначном бити“ – рекао је предсједник Владе.

На додатно питање намјерава ли да „покрене озбиљну државничку иницијативу грађења и остваривања широког грађанског консензуса у црногорском друштву на постулатима правне државе, рационалне економије и политички-културно интегрисане земље“ премијер Душко Марковић је рекао да од избора ове Владе упорно позива на дијалог.

„Указујем на околност да наше бројне разлике могу бити превазиђене у отвореном и поштеном дијалогу. Надам се да сте регистровали те моје, више пута поновљене позиве свим опозиционим структурама. То не чиним да бих фингирао личну, или позицију Владе, или моје странке. Већ увјерен да нам је та врста дијалога једина карика која нам недостаје да обезбиједимо стабилан развој наше дрзаве, без обзира ко вршио власт. Ево и данас понављам моју апсолутну спремност да учествујем у таквом дијалогу. Дијалогу у институцијама. Али за то је потребна воља и спремност за компромис и способност да личне па и политичке интересе подредимо општем интересу“ – рекао је премијер Душко Марковић одговарајући на питање Клуба посланика СНП-ДЕМОС.

Премијер је рекао да владајућа коалиција жели да подијели и обавезе и одговорности за будућност земље са одговорном опозицијом.

„Опозициони мото – никада са ДПС – значи никада са политичком већином у Црној Гори. Барем за сада. Онда једни одговор на то могу дати грађани на изборима како год ви гледали на њих“ – закључио је предсједник Владе Душко Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?