Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић разговарао са предсједником МОК-а Томасом Бахом: Игре малих земаља доприносе даљој међународној афирмацији ЦГ и промоцији спорта

Објављено: 01.06.2019. 18:55 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић састао се данас у Будви са предсједником Међународног олимпијског комитета (МОК) Томасом Бахом, који је допутовао у Црну Гору како би присуствовао вечерашњем затварању Игара малих земаља.

На састанку је закључено да је сарадња Црне Горе са Међународним олимпијским комитетом квалитетна и континуирана и да најбољи доказ за то представља одржавање Игара малих земаља у Црној Гори, те да и ова спортска манифестација значајно доприноси даљој међународној афирмацији Црне Горе и промоцији спорта.

Премијер Марковић је информисао предсједника МОК-а о стратешком приступу Владе развоју спорта и његовом омасовљењу, те да је с тим циљем и формирано Министарство спорта и младих на челу са некадашњим активним спортистом и шампионом Николом Јановићем. Саговорници су се сагласили да улагања у спорт не представљају трошак већ инвестицију која се вишеструко враћа. „Сваки еуро уложен у спорт, штеди десет еура у здравству“ – рекао је предсједник МОК-а.

Предсједник Владе Црне Горе је информисао предсједника Међународног олимпијског комитета и о политичким и економским приоритетима Владе. Предсједник МОК-а оцијенио је да је наша држава у протеклих тринаест година независности остварила значајан напредак рекавши да Црна Гора може бити поносна и на то што је у ранијем периоду остала изван опасних сукоба и посветила се развоју.

Премијер Марковић и предсједник Бах су се договорили да Влада Црне Горе, односно Министарство спорта и младих појача сарадњу са Међународним олимпијским комитетом и да у том контексту буде и закључен Меморандум о разумијевању Владе и Црногорског олимпијског комитета.

Састанку су присуствовали министар спорта и младих Никола Јановић и предсједник Црногорског олимпијског комитета Душан Симоновић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?